Jadłospis

JADŁOSPIS 17-21.02.2025 Zastrzega się prawo zmian w jadłospisie
Dzień tygodnia Obiad
Poniedziałek Zupa ziemniaczana z natką pietruszki
Naleśniki
Sos truskawka/malina
Soczek jabłkowy
Wtorek Zupa grochówka
Makaron łazanki z mięsem i kiszoną kapustą
Kompot
Środa Zupa rosół
Potrawka z kurczaka
Ryż paraboliczny
Groszek z marchewką
Kompot
Czwartek Zupa brokułowa z grzankami
Gulasz z szynki
Kasza jęczmienna perłowa
Surówka z czerwonej kapusty
Kompot
Piątek Zupa pomidorowa z makaronem
Paluszki rybne z dorsza
Ziemniaki puree
Surówka z marchewki i ananasa
Kompot
Nasze dania sporządzamy zgodnie z zasadami HACCP i Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Skip to content